Unga kvinnor får knappt betalt av sin städfirma

Det handlar om en städfirma i Habo som fått härja fritt ett tag utan att någon lagt sig i. Nu har dock P4 granskat företaget och avslöjat hur dom behandlar sina anställda och hur dom driver sin städfirma. Här ska vi får reda på hur låga löner en städfirma har mage att betala ut till sina anställda inom företaget, vissa får så lite som 3000 kronor i månaden.

Tar hit kvinnor från andra länder
Den städfirma det handlar om lockar hit kvinnor från ryssland och andra länder där de lovar guld och gröna skogar och när de väl kommer hit är det knappt att dom får lön när dom ska och ingen övertidsersättning alls. De lovar att dom ska få bra löner och ett härligt liv här i Sverige men möter hot om sparkning, väldigt låga löner och otrevliga attityder av den städfirma dom är anställda på.

Darya flyttade hit från vitryssland då hon alltid hade drömt om ett fint liv i Sverige och av städfirman som lovade henne boenden, en bil, bra betalt, mat osv. gav henne vissa månader bara 5000 kronor i månaden efter skatt. Den städfirma det gäller hade ett väldigt övertag över kvinnorna och de var hela tiden rädda att förlora jobb och bli tillbaka skickade hem.

Lurade till Sverige
Denna städfirma har inte bara lurat Darya, hon har även haft kontakt med andra kvinnor som har jobbat där och de berättar att de fått så lite som 3000 kronor i månaden. Många av kvinnorna på städfirma flyttstädningsfirmaimalmö.se har rest hem igen efter den upplevelsen och vill inte komma tillbaka. Denna städfirma kom på idén att lura hit kvinnorna i tron om att dom skulle vara au-pairer men så blev det inte alls, det slutade med att dom fick städa.

Företagen har cirka 70 anställda och man vet inte hur många av dessa inom denna städfirma som har 5000 kronor i månaden eller mindre. Man beräknar att över 70% av de anställda på denna städfirma inte är från Sverige men det vill ägaren till företaget inte erkänna.

Det som är det mest skamliga är att denna städfirma har fått priser för att de går med så stor framgång och kunnat ta ut extrema aktieutdelningar då räkenskapsåret är slut men med de lönerna dom ger ut så är det ju egentligen inte alls konstigt. Det som är konstigt däremot är varför ingen har brytt sig om att granska företaget tidigare än nu. Det verkar inte som att folk bryr sig så värst mycket om andra människor då alla egentligen har ett val. Det som är positivt nu är att fler och fler verkar göra uppror mot denna minst sagt oseriösa firma.