Bra tips kan göra stor skillnad

Våra små knep som underlättar din vardag kan verkligen göra livet lättare och samtidigt mer fylligt. Att förstå sig på de underliggande principer vi nästan alltid har med i våra inlägg kommer att förbättra ditt liv och om du följer dem noga så kommer det göra ditt liv till ett episkt liv. Det har tiden bevisat och alla dem som lever efter dessa principer, som vi väljer att kalla korrekta principer är levande bevis på att principerna fungerar och att de skapar lycka och välstånd för dem som följer dem.

Vi kanske skriver lite för mycket om att flytta och städa i hemmet men det är för att vi tycker att dessa är bra startskott för att börja testa principerna på. Att direkt applicera dem på något vi tycker är väldigt viktigt kan bli en för stor belastning. Det är bättre att börja med något litet som inte känns så där jätteviktigt för oss – då är det större chans att vi faktiskt använder oss av principerna och faktiskt låter dem sätta sig. Felet många gör när de skall ändra en vana är att de tänker för stort: “jag skall börja träna… sju dagar i veckan!” – tänker man på det här sättet är det inte konstigt att man inte lyckas ändra sina vanor.

Börja litet och bevisa för dig själv att du kan ändra en liten vana så kommer det att sprida sig till andra delar av ditt liv och till slut till de delarna du verkligen bryr dig om och som du inte trodde att du kunde ändra på. Att börja med att städa på ett visst sätt eller förbereda sig för en flytt är enligt vår åsikt optimala träningsområden som lätt spiller över till andra delar av livet. Det är små projekt, som ändå måste göras och om något går fel så är det inte hela världen – man är oftast inte alls lika självkritisk när det gäller sådana här “tråkiga” saker som bara behöver göras än om det gäller ens arbete eller hobby.

Självkritik är det som dödar utveckling så om en ny vana skall blomstra behöver vi hittat ett sätt att låta den göra det utan att vara för självkritiska under tiden. Då är det bra att börja med städningen i hemmet och förberedelserna för flytten.