Första tiden för flyttfirmor efter uppstart

Det är inte bara för flyttfirmor att starta upp och sen förvänta sig att det kommer att rulla på av sig självt för det kommer det inte. Här kommer vi att gå igenom lite saker som flyttfirmor kan använda sig av för att fortsätta sin resa uppåt i företagandet och hur flyttfirmor håller sig i form som företag.

Träning på rätt sätt
De anställda på flyttfirmor måste hålla sig i form och vara sunda om företagen ska hålla en kvalité. Att gå kurser på hur man lyfter rätt och hur man tränar en kropp som ska lyfta tunga föremål många gånger om dagen kan spara de anställda och de som driver dessa flyttfirmor mycket då sjukskrivningar och det som följer med det inte är roligt.

Säljträning
Visst måste flyttfirmor sälja in sig hos kunderna, det är ju trots allt ett företag där marknadsföring är sättet att överleva på. Att gå en säljkurs på hur man ska fånga kunders intresse och locka dom till sig kan vara ett måste om det inte är så att man har ådran i sig.

Börja smått
Om man kör med pompa och ståt från början kan man falla pladask. Det är bäst att börja litet, ha kontoret hemma, köp ingen enorm lastbil det första du gör. När du börjat få ett stadigt kundflöde så kan du tänka på att köpa större, hyra kontor och expandera. Annars blir lätt utgifterna många gånger högre än inkomsterna för flyttfirmor.

Kundservice
Flyttfirmor som har en god kontakt med kunderna och är serviceinriktade får oftast tillbaka sina kunder. Man har förtjänat deras lojalitet och dom känner sig trygg i era händer. De som driver flyttfirmor måste vara noga med att anställa folk som är måna om de som de flyttar åt en flyttfirma stockholm. Många kunder går endast och bara på kundservicen och hur dom blir bemötta. Detta gör så att de kommer rekommendera de flyttfirmor de haft eller inte.

Säkra ett lagerhus
Ett tips för flyttfirmor är att också erbjuda lageruthyrning, detta är en sidoinkomst som inte kräver allt för mycket arbete men samtidigt ger det en bra inkomst om man kommit upp sig i efterfrågan. Kolla efter stora lokaler där man kan ha lageruthyrning och se till så att du får ett långsiktigt kontrakt med din hyresvärd och se till så att du har bra försäkringar som täcker alla former av olyckor som kan ske på lagret. Översvämning, raserade väggar eller tak, brand osv. Många flyttfirmor har denna extra tjänst och det verkar som att det går med framgång. Många människor som ska flytta kan ju inte alltid ta med sig sina saker och då är det alltid bra att kunna erbjuda att man tar med sig hushållet och förvarar säkert in i ett lagerutrymme tills personen kommer tillbaka.