En guide till Betting på sport

Betting kommer från det engelska ordet som översätts till satsa. Satsningar av pengar på matcher har funnits sedan urminnes tider och har alltid lockat människor på grund spänningen som ökar när mer står på spel. Nu för tiden är en av de mest populära bettingformerna att spela på matcher inom sport på mobilcasino utan spelpaus. Denna typen av betting har funnits så länge sport har existerat och har fått en stor uppsving sedan internet gjort det lättare att spela.

Vad är sport betting?

Sport betting går ut på att du satsar pengar på en match inom sport. Vanligaste typen av satsning brukar vara att du satsar pengar på vilket lag som du tror ska vinna matchen. Lyckas du gissa vinnande lag då vinner du också pengar. Summan du vinner är främst baserad på hur mycket du satsar och sedan multipliceras med oddsen matchen har. Oddsen i sin tur är det spelbolaget som väljer och baserar det på en uträkning av hur stor chans laget har att vinna. Desto mindre chans laget har att vinna desto högre odds har laget. Vilket i sin tur innebär att laget som har minst chans att vinna ger högst utdelning vid vinst alltid.

Populära sporter att spela på

Med ett stort antal sidor att spela på nu mera så finns det även ett stort utbud av matcher med sport och betting. Du kan idag betta på de flesta matcher som spelar i professionell idrott. Det kan vara allt från fotboll och allsvenskan till utländska ligor. Alla tänkbara sporter som friidrott, handboll, tennis och boxning är bara några populära exempel. Om det är en match som spelar påSe på fotboll - Sport betting högsta nivå så går det garanterat att även betta på matchen.

Kombinationsspel

Förutom att satsa på endast vinnande lag så går det även att spela så kallade kombinationsspel. Detta innebär att du satsar pengar på ett flertal matcher och du har ett gemensamt odds på matcherna tillsammans. Här gäller det att träffa rätt på alla matcherna du valt för att det ska ge vinst. Skulle du förlora en match i kombinationsspelet då går du även hem tomhänt. Skulle du dock träffa rätt på alla matcherna du valt så resulterar det i stora vinster då oddsen oftast sätts ihop och är betydligt  högre än att spela på matcherna individuellt.

Andra populära bets

Söker du spänningen men kanske inte är så insatt i sport, då går det även att betta på lite mer slumpmässiga moment av matchen. Exempel på denna typen av odds är Antal mål, Antal hörnor, halvtidsresultat och gula kort utdelade. Dessa bets kan vara kul att lägga till för att skapa ytterligare vinstchanser medans du tittar på matchen som spelas.

Svensk spel licens och bonusar

Söker du att maximera dina vinster så kan det vara bra att ta del av bonusar som brukar finnas tillgänglig på betting sidor och dessa kan även se väldigt olika ut. Bonusar inom betting kan vara i form av bonuspengar vid insättning eller att du får ett antal riskfria bets. Viktigt att du väljer en sida med svensk spellicens för att försäkra dig om att sidan är säker och följer svenska lagar och regler.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *