Ansiktsbehandling – öka blodcirkulationen, håll huden i form! 

Funderar du på hur du ska se frisk och ung ut i hyn länge utan att behöva göra några ingrepp? Vilken är egentligen den bästa ansiktsbehandlingen? Frågorna har flera svar beroende på din hy, men det finns en grund som gäller för alla människor om du frågar en hudterapeut – och den heter blodcirkulation! 

 

Blodcirkulationens betydelse 

Huden består av flera lager och att behandla endast det lagret som är ytterst gör inte att huden i grunden förbättras – det behöver vara en kombination av yttre och inre ansiktsbehandling. Alla människor åldras, det kan vi inte komma ifrån, men det finns vissa saker som är bra att känna till. Förståelsen för blodcirkulationens betydelse för människokroppens alla organ bör nog betraktas som det allra viktigaste även för ansiktets vård och välbefinnande. Blodflödet håller huden i trim längre upp i åren, vilket innebär att om du aldrig motionerar eller stimulerar blodcirkulationen påverkar detta det synliga åldrandet av hyn. Därför är rökning en faktor som gör att huden tappar sin fräschör. 

 

Ansiktsbehandling från två håll 

En riktigt bra ansiktsbehandling behöver utföras från två håll – inifrån och utifrån. Inifrån får du den långsiktiga effekten och utifrån skapar du fräschör och hjälper huden att stå emot omgivningens händelser som sol, väder och vind med mera. Inifrån är kopplat till blodcirkulation och motion samt vad du äter eller vilka vanor du har, om du röker till exempel. Utifrån är den tillförsel av fett och fukt du kan ge för att hjälpa huden mot väder och vind. Här finns bra ansiktscremer som du kan använda. 

Dessa saker kan du göra till en daglig rutin och även när huden åldras kommer du att se frisk och fräsch ut eftersom hudens färg blir rosigare om blodcirkulation och näring fungerar. Två människor i samma ålder kan se ut som om 20 år skiljer dem åt eftersom levernet sätter sitt spår i hyn, det syns framförallt när människor passerat 40-strecket och uppåt. 

 

Professionell ansiktsbehandling 

Det kan ibland vara nyttigt att gå på en professionell ansiktsbehandling. Det är viktigt att den är individuellt anpassad efter din hy, oftast kan man välja mellan flera olika behandlingar just beroende på hudtyp. 

 

En klassisk ansiktsbehandling startar med rengöring av huden där även en hudanalys brukar utföras. Det är vanligt att man gör en portömning, det vill säga renar porerna i ansiktet innan man lägger på en ansiktsmask. Typen av mask kan variera beroende på vad som framkommit i hudanalysen. Ingen behandling någon annan lik. 

 

Om du vill gå ett steg längre finns det även mer avancerade ansiktsbehandlingar för att man önskar nå speciella resultat. Du kanske har en pigmentförändring i ansiktet som du besväras av, eller ett ärr. Kanske har du en rynka som är extra djup och syns tydligt, det kan finnas flera anledningar till att man önskar specialbehandling. Det finns också tjänster för att strama upp huden, vilket man kan göra till en viss gräns, det finns dock ingen behandling som hindrar åldrandet – men åldrandet hindrar inte fräschören. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *