3 varningstecken på att flyttfirman inte är bra 

Vi vet nog alla vid det här laget att flyttfirmor är ett måste när man flyttar. Inom branschen råder det dock en stor konkurrens. Som konsument är det är viktigt att vara medveten om att inte alla flyttfirmor håller samma kvalitet. Vissa kan ha lägre priser än andra och anlitar svart arbetskraft, andra har ingen försäkring. 

Så hur vet du om flyttfirman du vill anlita är en seriös och väletablerad aktör? I den här artikeln presenterar vi tre varningstecken som du bör vara uppmärksam på när du letar efter en bra flyttfirma som. 

  1. Firman garanterar det lägsta priset

Konkurrensen inom flyttbranschen är stentuff och flyttfirmor garanterar ofta att de har det lägsta priset på marknaden för att attrahera nya kunder. Men faktum är att det är helt omöjligt att veta vad andra konkurrenter erbjuder och vilket pris de har. Detta har att göra med att det inte finns någon branschstandard för hur man sätter ett rättvist pris för flyttningstjänster. 

Dessutom kan vissa flyttfirmor ha villkor och finstilta regler där de anger sina extraavgifter och tilläggstjänster – vilket i slutändan gör priset på flyttjänsten dyrare än vad de annonserat ut. 

Precis av detta skäl bör du alltid be om prisofferter från flera olika flyttfirmor. Enligt våra rekommendationer bör du vända dig till minst tre olika firmor som erbjuder flyttjänster och jämföra dem på deras grundpriser, villkor och kundnöjdhet. 

  1. Flyttfirman har inga recensioner

Det absoluta bästa sättet att hitta en pålitlig flyttfirma är alltid i slutändan genom att läsa recensioner från andra kunder. Men ibland händer det att flyttfirman inte har några recensioner på nätet.  Den vanligaste ursäkten de brukar ge dig att de är nya på marknaden och inte har hunnit samlat recensioner. Även om det kan låta som en bra bortförklaring, så kan det inte vara längre bort ifrån sanningen. Nyare flyttfirmor är vanligtvis mer benägna att få sina tidigare kunder att recensera online eftersom de inte har ett väletablerat varumärke. Om de mot förmodan är helt nya, så bör du ta dig en tankeställare. Kanske är det ändå bättre att anlita en något dyrare flyttfirma som har mycket erfarenhet av att flytta värdefulla saker? 

  1. De ger dig prisofferten muntligt

Flyttfirmor erbjuder ibland skriftliga förslag muntligen, till exempel via telefonsamtal. Framförallt beror detta på grund av tidsbristen och det faktum att flyttfirmor ofta har ett stort antal kunder som dagligen ringer dem. 

Visst är det bra att få ett preliminärt prisförslag muntligt. Men innan du undertecknar ett avtal med ett företag bör du se till att all information tydligt har kommunicerats skriftligen och med specifika detaljer. Detta minskar risken för oklarheter mellan dig och flyttfirman och är användbart vid en eventuell tvist. Dessutom ses det ofta som en indikation på att flyttfirman är oseriös eftersom professionella flyttfirmor alltid ger dig skriftliga prisförslag utan att du behöver fråga dem. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *